Earth hour

” Lasa Pamantul sa respire !”

Ora PământuluiEarth Hour) este un eveniment internaţional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrica faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.Acest eveniment constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât şi de către instituţii şi unităţi economice.

Prima ora a Pamantului a avut loc la Sydney, cel mai mare oras din Australia, intre orele 19:30 şi 20:30 la 21 martie 2007.Al doilea eveniment Ora Pamantului a avut loc la 29 martie 2008,  în Sydney şi în multe oraşe importante ale lumii. În anul 2009 ora Pământului a fost programată pe  28 martie.Peste 82 de ţări şi 2100 de oraşe au promis că vor participa la Ora Pământului 2009,o diferenta extrem de mare fata de anul 2008 ,cand au participat la eveniment numai 35 de tari.

Acesta este momentul potrivit in care poti da dovada de putina responsabilitate sociala . Indiferent de sex,rasa,nationalitate,religie,varsta,indiferent de pozitia sociala esti asteptat sa participi activ la acest eveniment.Acest semnal este dovada ca un efort global impotriva incalzirii globale este posibil.

Pe 27 martie 2010 ,in lume sunt inscrise  peste 1700 de orase din 108 tari .S-a anuntat deja ca de Ora Pamantului,la Poarta Brandenburg din Berlin, Empire State Building (NY),Tour Eiffel (Paris), Burj din Dubai, Taipei 101 si  London Eye , luminile se vor stinge.

Pe 27 Martie 2010, intre orele 20.30-21.30, stinge lumina! Cu tine vom fi un miliard!”

Reclame

Despre vulpevalentin

I'm not a stereotype. I'm not an imitation. I'm not a teacher. I'm not a rescuer. I'm not a fiction. I'm not a fact. I'm not a cliche. I'm not banal. I'm not carefree. I'm not invincible. I'm not handsome. I'm not easily impressed.
Acest articol a fost publicat în plenty of stuff. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s