Forumul Tinerilor din Teleorman

Astazi ,20 martie 2010 se anunta a fi o zi importanta pentru cei care fac parte  din proiectul ‘’Reteaua de tineri implicati civic din Teleorman’’.Totul a inceput dis-de-dimineată;eram emotionat deoarece stiam ca este un eveniment important la care participa trei licee bune din Alexandria,alte trei licee din Rosiorii de Vede , profesori si autoritatile locale . Dupa o scurta introducere facuta de d-na Lidia Stoichici,presedintele Forumului Tinerilor,urma sa imi tin speech-ul in fata celor prezenti .Totul s-a intamplat asa de repede si astfel a trebuit sa-mi incep speech-ul (il pregatisem oarecum de acasa ,insa am simtit ca ceva lipseste la inceput si am incercat sa improvizez )…din nefericire am intampinat un moment de ‘’reculegere’’,nu tocmai placut,insa am trecut si peste asta cu bine ( pana la urma mai devreme sau mai tarziu cu totii avem parte de situatii de acest gen).

Aceasta intalnire a avut ca scop prezentarea proiectelor (identificarea problemelor existente si gasirea unor solutii pentru acestea) si totodata discutarea lor cu cei prezenti .In mare parte autoritatile locale au lipsit,lucru care nu ma mira absolut deloc ;un singur reprezentant al administratiei locale si anume viceprimarul municipiului Rosiorii de Vede,Iulian Voicu, a fost prezent la acest eveniment.Acesta a purtat discutii cu participantii pe temele proiectelor prezentate si a promis ca va incerca sa sustina campania pe care noi o desfasuram.

Asociatia Forumul Tinerilor in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Teleorman organizeaza in perioada 1 aprilie 2009 – 30 martie 2010 proiectul ‘’Reteaua de tineri implicati civic din Teleorman’’.

Acest proiect are ca scop cresterea participarii tinerilor la viata comunitatii .De asemenea se pune accent pe luarea deciziilor prin dezvoltarea unei retele de tineri inarmati cu aptitudini si abilitati necesare pentru a aduce o schimbare pozitiva la nivelul comunitatii.Proiectul ‘’Reteaua de tineri implicati civic din Teleorman’’ a fost finantat de Guvernele Islandei ,Principatul Liechtenstein  si Norvegiei ,prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European – Fondul pentru Organizatii Neguvernamentale.

Initiativele tinerilor :

Forumul Tinerilor a pregatit un grup de elevi ,care a dat dovada de abilitate si de cunostiintele necesare unei implicari active in comunitate si in procesul de luare a deciziilor pentru a produce o schimbare pozitiva la nivelul comunitatii locale.Tinerii au identificat o serie de probleme in comunitatea lor si au propus solutii pentru rezolvarea acestora.Acestia au initiat o serie de proiecte civice in domenii diferite: protectia mediului, social si educatie :

– Campania ”GREEN”

– Green Folk Event

– Padurea Vedea

– Ecologizarea raului Vedea

– Spatii de recreere pentru tineri

– Craciunul pentru toti

– Adaposturi pentru animale

– Combaterea violentei in scoli      – au fost principalele proiecte discutate astazi,20 martie 2010, la Colegiul National

‘’Anastasescu’’ din Rosiorii de Vede .

Reclame

Despre vulpevalentin

I'm not a stereotype. I'm not an imitation. I'm not a teacher. I'm not a rescuer. I'm not a fiction. I'm not a fact. I'm not a cliche. I'm not banal. I'm not carefree. I'm not invincible. I'm not handsome. I'm not easily impressed.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s